Velkommen til en verden med seiling!

Vi har spesialisert oss på å gi folk opplæring i turseiling - en aktivitet som kombinerer mye av det beste man kan oppleve i løpet av en sommer; nye eventyr, stillhet, flott skjærgård, besøke nye steder, spennende utfordringer underveis, tid med venner eller familie, samarbeid om å nå et mål, tilfredsstillelsen ved å ha gjennomført en seilas. Og ikke minst; minner man har med seg resten av livet.

Under er en flott video fra båtprodusenten Beneteau som sier litt om hva det går i.
Alltid noe å se frem til

Når dagen er kommet er det deilig å komme om bord i båten, sette på kaffen og rigge seg til. Så er det å gå over båt og utstyr, se seg ut en rute i kartet, starte opp motoren og kaste loss.

Vel utpå heiser du seil, slår av motoren og bare suser stille av gårde med vinden...

Det er spennende å ankomme destinasjonen som kanskje er en havn eller ei nydelig vik. Det anbefales å prøve ankring på svai; dette er fritid på sitt beste!
Bjørn Eidsvåg synger til og med: "Eg vil helst ligge på svai"  (lytt i ny fane)Hyggelig og kompetent skipper...

      = vellykket tur som frister til gjentakelse

For at seiling skal bli en positiv opplevelse for alle om bord må den som er skipper ha god kontroll og oversikt, og gjøre sitt ytterste for at alle om bord skal trives samt påse at alt fungerer som det skal. Hvordan man takler rollen som skipper er avgjørende for om seilasen skal lykkes og opplevelsen bli til glede for mannskapet og en selv.
En trygg og god skipper vil gjøre at seiling (med vedkommende) gir mersmak for mannskapet. Hvem vil på tur med en skipper som ikke har et minimum av kunnskap og oversikt?

Kunnskap, vennlighet, tålmodighet og godt humør er også egenskaper som skaper trivsel og tillit. Sett mye inn på å bli en kompetent seiler eller skipper som bidrar til en positiv atmosfære; vi seiler jo for å glede oss og å ha det gøy!

Snarveien til erfaring går gjennom et gjennomtenkt kurs

Våre kurs vil gi deg et godt grunnlag for å seile en vanlig turseilebåt på fjorden eller langs kysten, enten som skipper eller mannskap. Det er særlig seks ting vi legger vekt på at man må lære for at seilingen skal gå bra. Disse tingene vil du lære om på våre kurs. Når du har fått taket på seilingen og finner ut at du stortrives med det, vil du nok tenke slik i hverdagen: “Jeg skulle nå heller vært ute og seilt”.
Eller som de sier på engelsk: " I'd rather be sailing..."

Gunnar Manseterbak Haldorsen
Oslo Seilskoles grunnlegger


Se også: Hvorfor seile? og "Deeper": mer om seiling og båt

Her er også tre inspirerende videoer fra idyllisk seiling, funnet på YouTube