Videregående XL - seilkurs i stor båt

Dette er kurset for deg som ønsker mer erfaring med å seile, navigere og håndtere større båter. Her blir det en grundig gjennomgang av en typisk og variert seilas.

Beskrivelse / program

Ruten legges opp i forhold til aktuell /varslet vindstyrke- og retning

Fredag er det oppmøte kl. 16 i Moss eller Horten (avhengig av dato/båt for ditt kurs)
Vi starter med å gå grundig igjennom båt og utstyr for å bli kjent med hvordan ting fungerer, og planlegger så første etappe sammen, basert på aktuelle vindforhold.
Vi tar normalt sikte på seile i retning Strømstad eller Stavern.

Lørdag seiler vi til egnede steder for manøvrering og ankring. Det blir mye og viktig navigasjon og og trening på å ankomme havner og ankringsplasser. Vi spiser ute og tar en pause før vi planlegger og legger utpå for litt nattseilas.

Søndag terper vi på alt som gjenstår, og rullerer på å ha forskjellig ansvar mens vi seiler tilbake og gjerne stopper innom et par steder for ytterligere trening.

Mer om kurset

Det viktigste på en slik tur er navigasjon og sikkerhet, samt den enkeltes trivsel og læring. Mannskapet roterer mellom oppgavene med jevne mellomrom og får erfaring med planlegging, navigasjon, nattseiling, seiltrimming manøvrering og sjømannskap.

Seilasen gir verdifull erfaring hvis man skal være skipper på egen eller leid båt i Norge eller utlandet - du kan få stort utbytte av kurset. Og hvis du er usikker på seiling i urent farvann langs norske- og svenskekysten vil kurset være midt i blinken for deg.

I tillegg til det man lærer og opplever vil man bli litt kjent med interessante mennesker; det er alltid trivelige folk på slike kurs. Kort sagt kan dette bli en fin og lærerik opplevelse hvis du ikke har seilt langs kysten tidligere.

Kursbevis / kompetansebevis
Hvis du i løpet av kurset viser å beherske seiling, navigasjon, sjømannskap og manøvrering på en tilfredsstillende måte, etter instruktørens vurdering, kan du få utstedt vårt "Day Skipper" kompetansebevis som kan brukes som dokumentasjon på praktisk erfaring ved ønske om å leie båt i Norge eller utlandet.

Praktisk info:

Krav om forkunnskaper

Ha noe seileerfaring fra tidligere, eller ha gjennomført et seilkurs for begynnere.
(Hvis du vet du er disponert for sjøsyke eller reisesyke bør du kanskje velge et annet kurs)

Farvann

Ca. Moss - Grebbestad - Moss

Antall deltakere

4-6 personer

Oppmøtested

Normalt: kanalen i Moss eller Solviken havn i Horten

Kursbåt

Normalt Hanse 40 eller Sun Odyssey 40.
Tidvis Bavaria 42, 46 el.l.

Kursdatoer

Datoer finner du i menyen over, eller HER

Pris: kr. 4900,-

Prisen dekker administrasjon, kurshefte, leie av båt, skipper/instruktør, forsikringer, havneavgifter, drivstoff, lån av vest, kaffe/te, kursbevis mm.

Hva du må ta med

Alle tar med egen mat og drikke, sovepose /sengetøy, regntøy, hansker, varme klær og sko med lyse såler mm. i hht. pakkeliste du får tilsendt.

Påmelding

Gå til vårt påmeldingsskjema for å melde deg på. eller kontakt oss på mobil 46 77 85 00.