Videregående XL - seilkurs i ekstra stor båt

Dette er kurset for deg som ønsker mer erfaring med å seile, navigere og håndtere større båter. Her blir det en grundig gjennomgang av en typisk og variert seilas.

Beskrivelse / program

Ruten legges opp i forhold til aktuell /varslet vindstyrke- og retning

Dag 1 er det oppmøte kl. 10 i Moss eller omegn (avhengig av dato/båt for ditt kurs)
Vi starter med å gå grundig igjennom båt og utstyr for å bli kjent med hvordan ting fungerer, og planlegger så første etappe sammen, basert på aktuelle vindforhold.
Vi tar normalt sikte på seile i retning Strømstad eller Stavern.

Dag 2 seiler vi til egnede steder for manøvrering og ankring. Det blir mye og viktig navigasjon på denne etappen, og trening på å ankomme havner og ankringsplasser.

Dag 3 seiler vi tilbake over mere åpent vann. En viktig ting før retur'en blir å tolke aktuell værvarsel og beregne når vi må kaste loss for å komme tilbake i tide. Ved behov tar vi natten til hjelp, slik at vi er tilbake i havn senest kl. 9 siste dagen..

Øvrig info

Det viktigste på en slik tur er navigasjon og sikkerhet, samt den enkeltes trivsel og læring. Mannskapet roterer mellom oppgavene med jevne mellomrom og får erfaring med planlegging, navigasjon, nattseiling, seiltrimming manøvrering og sjømannskap.

Seilasen gir verdifull erfaring hvis man skal være skipper på egen eller leid båt i Norge eller utlandet - du kan få stort utbytte av kurset. Og hvis du er usikker på seiling i urent farvann langs norske- og svenskekysten vil kurset være midt i blinken for deg.

I tillegg til det man lærer og opplever vil man bli litt kjent med interessante mennesker; det er alltid trivelige folk på slike kurs. Kort sagt kan dette bli en fin og lærerik opplevelse hvis du ikke har seilt langs kysten tidligere.

Kursbevis / kompetansebevis
Hvis du i løpet av kurset viser å beherske seiling, navigasjon, sjømannskap og manøvrering på en tilfredsstillende måte, etter instruktørens vurdering, kan du få utstedt vårt "Day Skipper" kompetansebevis som kan brukes som dokumentasjon på praktisk erfaring ved ønske om å leie båt i Norge eller utlandet.

Praktisk info:

Krav om forkunnskaper

Ha noe seileerfaring fra tidligere, eller ha gjennomført et seilkurs for begynnere.
(Hvis du vet du er disponert for sjøsyke eller reisesyke bør du kanskje velge et annet kurs)

Farvann

Ca. Moss - Grebbestad - Moss

Antall deltakere

5-6 personer

Oppmøtested

Normalt: kanalen i Moss, ved Moss stasjon.

Kursbåt

Normalt Bavaria 42 - 50 med 3-5 doble lugarer
Det blir overnatting om bord.

Kursdatoer

Datoer finner du i menyen over, eller HER

Pris: kr. 5900,-

Prisen dekker administrasjon, kurshefte, leie av båt, skipper/instruktør, forsikringer, havneavgifter, drivstoff, lån av vest, kaffe/te, kursbevis mm.

Hva du må ta med

Alle tar med egen mat og drikke, sovepose /sengetøy, regntøy, hansker, varme klær og sko med lyse såler mm. i hht. pakkeliste du får tilsendt.

Påmelding

Gå til vårt påmeldingsskjema for å melde deg på. eller kontakt oss på mobil 46 77 85 00.

Estimert rute, klikk for stor versjon Kanskje det er en slik tur du planlegger til sommeren?